niedziela, 26 kwietnia 2015

Orientalne polędwiczki i risotto po męsku

Majówkowy sezon na grilla tuż tuż, więc w najbliższym czasie pozostanę w klimacie grillowych przysmaków. Dzisiaj przepis na mięso, który niedawno odkryłam i jestem pod dużym wrażeniem. Inne niż zwykle, a tak pyszne, że nie warto się długo zastanawiać, tylko trzeba spróbować.

sobota, 25 kwietnia 2015

Z najlepszymi życzeniami!

Dziś troszkę inaczej. Bez zbędnych słów, bez opowiadania. Same zdjęcia. Sezon wycieczkowy w pełni, więc przed Majówką kilka fotek na zachętę. 

czwartek, 23 kwietnia 2015

Pomidorowy kurczak w towarzystwie warzyw

Dziś danie proste, ale bardzo bogate w smaku i jeszcze bardziej aromatyczne. Drób, sos pomidorowy i masa warzyw. To zdecydowanie jeden z moich ulubionych obiadów. Na niedzielę i na szybko po pracy.

poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Powielkanocna baba drożdżowa

Pozostając jeszcze w świątecznym klimacie, pokażę Wam ciasto, które uwielbiam. Jest to jeden z bardziej klasycznych wielkanocnych wypieków. Mowa o drożdżowej babie z rodzynkami. Nadaje się również na inne okazje. Ja osobiście chętnie piekę ją przy okazji weekendowych wycieczek, na które zabieram kilka kawałków takiej babki.

sobota, 4 kwietnia 2015

Wesołych Świąt!


Urodzinowy tort o smaku cherimoyi

Tak się złożyło, że pierwsze urodziny bloga przypadają na świąteczny okres. Pewnie u Was już wszystko gotowe. Babki, mazurki serniki się studzą, a mięso na jutro pekluje. Dlatego dzisiaj z okazji pierwszego roczku cherimoyi będzie przepis niezbyt świąteczny, ale mocno pasujący do okazji.

środa, 1 kwietnia 2015

Ostatni wielkanocny sernik - najbardziej owocowy

Ostatni z serii wielkanocnych serników. Wyjątkowy, kremowy i bez użycia piekarnika. Ale nie na zimno. Gotowany. Na herbatnikach i z dużą ilością owoców. Dla miłośników lekkich, orzeźwiających smaków.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...